Over Utrecht Barometer

Utrecht Barometer - De kennisbibliotheek van Utrecht

De Utrecht Barometer kent verschillende autorisatieniveaus. Dat betekent dat verschillende partijen verschillende rechten hebben om bij cijfers of bij de invoermogelijkheid van cijfers te komen.
We maken het volgende onderscheid:

1. Allen
2. Partners van Utrecht Marketing
3. Musea, podia, theaters en historische gebouwen

1. Allen

De Utrecht Barometer is een toegankelijke website en staat open voor iedereen.
De toegang tot de verschillende pagina’s is echter beperkt. Men kan alleen een kijkje nemen op de volgende pagina’s:

Over Utrecht Barometer
Hier vindt u achtergrondinformatie over het systeem en een korte uitleg over de verschillende mogelijkheden.
 
Nieuws
Betreft nieuws over de Utrecht Barometer zelf, zoals nieuwe indicatoren en functionaliteiten.
 
2. Partners van Utrecht Marketing

Toegang tot Utrecht Barometer is voor partners van Utrecht Marketing gratis.
Als partner heeft u een password en inlogcode ontvangen. Indien u hierover vragen heeft of u bent de codes kwijt neemt u dan contact op met barometer@utrechtmarketing.nl.
Als u inlogt krijgt u toegang tot de volgende pagina’s en modules:

Musea
Onder resultaten vindt u de bezoekersaantallen per maand van de deelnemende musea uit (regio) Utrecht. Criterium is dat de instelling lid is van de museumvereniging.
Deelnemende musea: Centraal Museum (inclusief Nijntje Museum, Rietveld Schröder Huis), Kasteel de Haar, Museum Catharijneconvent, Museum Speelklok, Sonnenborgh, Spoorwegmuseum, Universiteitsmuseum, Utrechts Archief, Volksbuurtmuseum.

Deze zijn zowel grafisch als in tabelvorm weergegeven. Het gewenste jaar kan geselecteerd worden en de bijbehorende bezoekersaantallen komen in beeld.
Data is beschikbaar vanaf 2012.

Theaters en podia
Onder resultaten vindt u de bezoekersaantallen per maand van het eigen theater/podium en de totale bezoekersaantallen per maand van alle theater/podia in de stad Utrecht.
Deelnemende theaters/podia: TivoliVredenburg, Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, Ekko, De Helling. 

De totale bezoekersaantallen van alle partijen worden tevens grafisch weergegeven. Hier kan het gewenste jaar geselecteerd worden, waarna de betreffende bezoekersaantallen in beeld komen.
Het is niet mogelijk om de individuele maandcijfers van de theaters en podia in te zien. Data is beschikbaar vanaf 2015.

Historische gebouwen
Onder resultaten vindt u de bezoekersaantallen per maand van de deelnemende historische gebouwen uit Utrecht.
Deelnemend erfgoed/historische gebouwen: Domtoren, DOMunder, Domkerk.
 
De bezoekersaantallen zijn zowel grafisch als in tabelvorm weergegeven. Het gewenste jaar kan geselecteerd worden en de bijbehorende bezoekersaantallen komen in beeld.
Data is beschikbaar vanaf 2014.

Hotels
Onder resultaten vindt u het aantal gasten en overnachtingen in Utrecht per hotelcategorie (en nationaliteit) vanaf 2012. Deze zijn zowel grafisch als in tabelvorm weergegeven. Selecteer het gewenste jaar en de bijbehorende gegevens komen in beeld. Data is beschikbaar vanaf 2012

Voor de bovenstaande pagina's geldt ook de mogelijkheid om de module Vergelijkingen te openen. Hier is het mogelijk om vergelijkingen te maken tussen:

  • Bezoekersaantallen van alle musea in verschillende perioden:maanden/jaren;
  • Bezoekersaantallen van alle theaters/podia in verschillende perioden: verschillende maanden/jaren;
  • Bezoekersaantallen van alle historische gebouwen in verschillende perioden: verschillende maanden/jaren;
  • Overnachtingscijfers van de verschillende hotelcategorieën, verschillende maanden/jaren;

Tevens is het mogelijk om vergelijkingen tussen de verschillende groepen te maken, dus bijvoorbeeld de musea tegenover het totale aantal hotelgasten. Maar ook tussen verschillende accounts, bijvoorbeeld tussen Utrecht en Kopenhagen (indien beide accounts voor dezelfde modules gegevens hebben ingevoerd).

Publicaties & Analyses
Hier plaatst Utrecht Marketing zoveel mogelijk achtergrondinformatie om zo de cijfers betekenis te geven. U kunt hier denken aan korte analyses van de jaarcijfers van de musea of over het verblijfstoerisme in de stad. Hoe komt het dat er sprake van een stijging of een daling? Daarnaast staan hier ook factsheets, infographics en openbare rapporten. Deze zijn gratis te downloaden. 

Uitloggen 
Wanneer u uitlogt komt u weer in de basismodule terecht.

3. Musea, podia, theaters en historische gebouwen

Om de bezoekersaantallen voor musea, podia, theaters en historische gebouwen in te kunnen voeren is het noodzakelijk om u aan te melden.
Klik hiervoor aan de linkerkant op: inloggen.
Er verschijnt een scherm waarin de gebruikersnaam en password ingevoerd kunnen worden. Deze gegevens heeft u eerder via de e-mail ontvangen.
Na het inloggen verschijnen aan de linkerkant in beeld extra modules die geraadpleegd kunnen worden.