Nieuw op de Barometer

Wat is er nieuw op de Utrecht Barometer?
Om de rapporten, cijfers en analyses in te zien, moet u zijn ingelogd. Dit is gratis voor de partners van Utrecht Marketing.

Augustus 2019

 • Nieuwe foto's in de Utrecht Toolkit (20-8-2019)
  De Utrecht Toolkit biedt honderden foto’s van Utrecht die gratis kunnen worden gebruikt. Wij juichen het gebruik en de verspreiding van de foto’s toe zodat we samen consistent hetzelfde beeld van Utrecht kunnen uitstralen. Klik hier voor toegang.
 • Hotelovernachtigen en gasten (7-8-2019)
  Het aantal hotelovernachtingen en het aantal hotelgasten per land voor de gemeente Utrecht t/m mei 2019 zijn gepubliceerd door het CBS. Bekijk hier de cijfers.

Juli 2019

 • Vakanties in buitenland (16-7-2019)
  Een overzicht van vakantieperiodes in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Zweden, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, V.S., Brazilië, Rusland, China, Japan en India.

 • Bezoekersonderzoek (11-7-2019)
  Het bezoekersonderzoek is een initiatief van de gemeente Utrecht en geeft inzicht in de bezoekers van Utrecht met onderscheid tussen toeristisch bezoek en zakelijk bezoek. Met onder andere profiel kenmerken (zakelijk-) toeristische (dag)bezoekers, mening toerisme, hoofdreden bezoek, type/ lengte verblijf, herkomst, gezelschap, informatie inwinning, vervoermiddel. Het rapport is beschikbaar in de sectie Publicaties & Analyses - Bezoek en verblijf.

 • UM Focus: Verblijfsbezoek 2018 + Q1 2019 (10-7-2019)
  De laatste ontwikkelingen in het aantal hotelovernachtingen en hotelgasten in de stad Utrecht. Ontwikkelingen per jaar met splitsing op zakelijk/leisure verblijfsbezoek, nederlands/internationaal, herkomst per land, hotelovernachtingen per maand, Utrecht versus Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Maastricht. Het rapport is beschikbaar in de sectie Publicaties & Analyses - Bezoek en verblijf.

 • Hotelovernachtingen en gasten (8-7-2019)
  Het aantal overnachtingen en gasten in de Utrechtse hotels zijn t/m april bijgewerkt. Bekijk hier de cijfers.

 • Bezoekersaantallen musea (8-7-2019)
  Kasteel de Haar participeert sinds juli ook in de Utrecht Barometer. De cijfers zijn vanaf 2012 beschikbaar in de Museum module.

 • Dagbezoek aan steden 2018 (1-7-2019)
  In deze UM Focus een samenvatting van het NBTC onderzoek Dagbezoek aan steden: aantal dagbezoeken per jaar, profiel van dagbezoekers, ondernomen activiteiten.
  Het rapport is beschikbaar in de sectie Publicaties & Analyses - Bezoek en verblijf.